ZEEWOLDE

Zeewolde is een van de zes gemeenten van de Nederlandse provincie Flevoland, die drooggelegd is in de jaren 60 van de 20e eeuw. De gemeente telt ongeveer 22.500 inwoners en heeft een landoppervlakte van 248,76 km². Zeewolde werd in 1984 een zelfstandige gemeente en is daarmee de jongste, niet door samenvoeging ontstane, gemeente van Nederland.

Spreekwoordelijk, vanwege de ligging aan de Randmeren, maar ook omdat je je er meteen thuis voelt. Overzichtelijk en modern ingericht, alles op loopafstand en overal gratis parkeren. Als het weer wat tegen zit, biedt het Ravelijn prima beschutting. Je vindt in het centrum winkels voor de dagelijkse boodschappen, maar ook winkels om lekker te funshoppen. Naast vestigingen van de grotere winkelketens zijn er diverse  kleinere winkeltjes, o.a. kleding- en sportboetiekjes, juweliers, een lingerie- en badmodewinkel, die een bezoek aan het centrum tot een leuk uitstapje maken.

Omgeving / locatie

Het Wolderwijd is een van de Veluwerandmeren, een watergebied in Nederland. Aan de noord- en westoever ligt de provincie Flevoland, aan de zuidoostoever ligt Gelderland. Ter hoogte van Strand Horst begint het Wolderwijd en deze loopt door in noordelijke richting tot het aquaduct ter hoogte van Harderwijk. Bij Strand Horst loopt het Wolderwijd over in het Nuldernauw, bij Harderwijk in het Veluwemeer.
Aan het Wolderwijd liggen twee plaatsen, te weten Zeewolde en Harderwijk. Vanuit Zeewolde vaart een pontveer naar Strand Horst, een haven die ook aan het Wolderwijd ligt. Zeewolde heeft een jachthaven en een paar stranden aan het Wolderwijd; Harderwijk heeft eveneens een haven en een paar stranden.
Het Wolderwijd kent twee kunstmatige eilanden. In het zuidelijk gedeelte, voor de jachthaven van Zeewolde, is dat De Zegge en in het noorden ligt De Biezen. Er bestaan plannen om meer te doen met het Wolderwijd. Zo zal er bij Zeewolde een strand komen ten noorden van de jachthaven ter hoogte van de Polderwijk. Tevens zullen één of meerdere eilanden toegevoegd worden.

Wonen aan het Wolderwijd

De 13 bijzondere woningen liggen in een landschappelijke dorpse omgeving in het nieuwste deel van Zeewolde, Bergkwartier Hoog in Polderwijk.

Het is een ruime wijk gelegen in de bocht van het randmeer Wolderwijd, aan het open landschap en dichtbij het centrum van Zeewolde. Er wordt al enkele jaren gewerkt aan de ontwikkeling van deze dynamische plek waar jong en oud met plezier leeft en woont. De wijk kenmerkt zich door haar groene en blauwe uitstraling, rust en diversiteit. Het Wolderwijd met de Tulp-ontwikkeling van stranden en nautica ligt op loopafstand en ook de Blauwe Diamant met haar vaarverbinding naar het Wolderwijd is vlakbij.

Inschrijven

Alle woningen zijn verkocht. U kunt zich niet meer inschrijven.

© 2020 - Wonen aan het Wolderwijd - mooie nieuwbouwwoningen in Zeewolde aan het Wolderwijd