Wonen aan het Wolderwijd

De 13 bijzondere woningen liggen in een landschappelijke dorpse omgeving in het nieuwste deel van Zeewolde, Bergkwartier Hoog in Polderwijk.

Het is een ruime wijk gelegen in de bocht van het randmeer Wolderwijd, aan het open landschap en dichtbij het centrum van Zeewolde. Er wordt al enkele jaren gewerkt aan de ontwikkeling van deze dynamische plek waar jong en oud met plezier leeft en woont. De wijk kenmerkt zich door haar groene en blauwe uitstraling, rust en diversiteit. Het Wolderwijd met de Tulp-ontwikkeling van stranden en nautica ligt op loopafstand en ook de Blauwe Diamant met haar vaarverbinding naar het Wolderwijd is vlakbij.

Bereikbaarheid

Aan het Wolderwijd liggen twee plaatsen, te weten Zeewolde en Harderwijk. Vanuit Zeewolde vaart een pontveer naar Strand Horst, een haven die ook aan het Wolderwijd ligt. Zeewolde heeft een jachthaven en een paar stranden aan het Wolderwijd; Harderwijk heeft eveneens een haven en een paar stranden.

Het Wolderwijd kent twee kunstmatige eilanden. In het zuidelijk gedeelte, voor de jachthaven van Zeewolde, is dat De Zegge en in het noorden ligt De Biezen. Er bestaan plannen om meer te doen met het Wolderwijd. Zo zal er bij Zeewolde een strand komen ten noorden van de jachthaven ter hoogte van de Polderwijk. Tevens zullen één of meerdere eilanden toegevoegd worden.

Architectuur

Bergkwartier Hoog fase 2 moet een buurt worden met een duidelijke differentiatie. Vele ontwerpers werken aan stukjes van de nieuwe wijk. Om toch te zorgen voor cohesie is de wijk onderverdeeld in verschillende thema’s. Zo ook de twee plangebieden van “Wonen aan het Wolderwijd”. De rijwoningen bevinden zich in het thema-gebied van de modern-robuuste woningen en de twee-kappers liggen in de kleurrijke-moderne zone.

De rijwoningen gesitueerd op korte afstand van het strandje aan de Wolderwijd kenmerken zich door hun strakke minimalistische vormgeving. De hoekwoningen hebben een plat dak en de kopgevels in het oog springende kozijnen. Elke woning heeft een dubbelhoge inham die de bewoner verwelkomd en de bezoeker een plek geeft om te schuilen wanneer er wordt gewacht tot de voordeur opengaat. Een strook staand metselwerk verbind het gehele blok als een lint bij elkaar. Voor de materialisering is het thema doorgezet in een robuuste steen, grijs geschilderde deuren en draaiende delen van ramen. Ook het gebruik van aluminium en een strakke antracieten dakpan dragen bij aan het concept.

De twee-kappers zijn sterk geïnspireerd op de huizen van het Scandinavische landschap. Blauwgrijs, rood, zachtgeel, grijs en wit afgetimmerde woningen sieren daar in het groen. Uit dit kleurenpalet hebben wij de kleuren gekozen die volgens ons ook passen in het Bergkwartier. De twee woningen van elke tweekapper kenmerken zich door een mooi contrast van blauwgrijs en wit. Ook in het ontwerp van de ramen en detaillering van bijvoorbeeld de luifels is rekening gehouden met deze stijl. Op deze manier zijn vier unieke woningen ontstaan waar een ieder met veel comfort kan wonen.

Zowel de rijwoningen als de tweekappers zijn met grote zorg ontworpen en op deze locatie dicht aan de Wolderwijd is daarmee woonplezier bijna gegarandeerd.

Inschrijven

Alle woningen zijn verkocht. U kunt zich niet meer inschrijven.

© 2020 - Wonen aan het Wolderwijd - mooie nieuwbouwwoningen in Zeewolde aan het Wolderwijd